Αποφυγή Τροχαίων Ατυχημάτων


[one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι υποψήφιοι οδηγοί κατά τη διάρκεια των πρακτικών τους μαθημάτων με το όχημα της σχολής οδηγών δεν εμπλέκονται σχεδόν ποτέ σε τροχαίο ατύχημα με υπαιτιότητά τους?

Οι υποψήφιοι οδηγοί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης αλλά και για τουλάχιστον ένα χρόνο μετά την απόκτηση της άδειας οδήγησης που θεωρούνται νέοι οδηγοί έχουν ελάχιστες πιθανότητες να δημιουργήσουν τροχαίο ατύχημα. Αυτό συμβαίνει γιατί παρ’ όλο που δεν διαθέτουν εμπειρία και ευχέρεια χειρισμών έχουν τεταμένη την προσοχή τους στην οδήγηση και κυρίως σέβονται τους βασικούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς οι οποίοι είναι οι εξής: προσαρμόζουμε την ταχύτητά μας ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, την κατάσταση του οδοστρώματος, την ορατότητα μας και τις καιρικές συνθήκες.

Είμαστε πάντοτε σε ετοιμότητα να ακινητοποιήσουμε το όχημά μας για οποιαδήποτε απρόοπτη κατάσταση που μπορεί να προκύψει:

  1. Αποφεύγουμε εντελώς τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση και έχουμε πάντα τη προσοχή μας στην κυκλοφορία.
  2. Εάν νιώθουμε κόπωση ή νύστα σταματάμε την οδήγηση.
  3. Σεβόμαστε τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα ζώα.
  4. Σεβόμαστε τους φωτεινούς σηματοδότες τις πινακίδες σήμανσης και δεν ξεχνάμε ότι σε διασταύρωση χωρίς πινακίδες προτεραιότητας έχει πάντοτε προτεραιότητα ο διερχόμενος από δεξιά.
  5. Μειώνουμε την ταχύτητά μας σε βρεγμένο ή ολισθηρό οδόστρωμα.
  6. Σταματάμε άμεσα να κατακρίνουμε, να μουντζώνουμε, να βρίζουμε τους άλλους οδηγούς ακόμα και όταν διαπράττουν σε βάρος μας κάποια παράβαση. Η οδήγηση είναι μια κοινωνική ενέργεια και αποτελεί δείγμα πολιτισμού.
  7. Η αυτοκυριαρχία είναι ο καλύτερος συμπαραστάτης μας κατά την οδήγηση. Η ένταση, τα νεύρα, το αλκοόλ, τα ηρεμιστικά ή αντισταμινικά χάπια λειτουργούν αρνητικά στην ψυχική μας ισορροπία και καθιστούν την οδήγηση επικίνδυνη.
  8. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη συντήρηση του αυτοκινήτου μας και κυρίως σε ότι αφορά τα φρένα και τα ελαστικά.
  9. Αποφεύγουμε έντονες συζητήσεις με τους συνεπιβάτες μας κατά την οδήγηση.
  10. Αν έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας όλα τα παραπάνω μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες εμπλοκής μας σε τροχαίο ατύχημα.Επιπλέον πρέπει πάντοτε να θυμόμαστε ότι σε περίπτωση τροχαίου σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο το δικαστήριο λαμβάνει πάντα σοβαρά υπ’ όψιν του το άρθρο 19 του Κ.Ο.Κ κυκλοφορίας και συγκεκριμένα τις παραγράφους 1 και 2.

[/fusion_text][/one_full]

Comments are disabled.