Το Π.Ε.Ι είναι το πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας


[one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Το Π.Ε.Ι είναι το πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας. Αποτελεί νόμο του Ελληνικού κράτους εναρμονισμένο στα πλαίσια της Ευρωπαικής οδηγίας και αφορά την επιμόρφωση των επαγγελματιών οδηγών μεταφοράς εμπορευμάτων ή επιβατών.

Είναι επιμόρφωση απαραίτητη για την οποία εκδίδεται πιστοποιητικό και αναγράφεται ο κοινοτικός κωδικός 095 επάνω στην άδεια οδήγησης.

Οι νέοι επαγγελματίες οδηγοί δίνουν θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις προκειμένου να πιστοποιήθούν οι γνώσεις τους και οι ικανότητές τους.

Η διαδικασία είναι ως εξής: μελετούν το εγχειρίδιο του υπουργείου μεταφορών και δίνουν εξετάσεις με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και δύο ανάπτυξης.

Ο υποψήφιος θεωρείται ότι έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία επιτυχώς αν πετύχει ποσοστό πάνω από 60% και στη συνέχεια δίνει πρακτικές εξετάσεις με το λεωφορείο ή το φορτηγό ανάλογα με την κατηγορία άδειας οδήγησης που κατέχει. Η εξέταση διαρκεί τουλάχιστον 2 ώρες, 30 λεπτά θεωρητικές ερωτήσεις και 10 λεπτά οδήγηση.

Για τους παλαιότερους οδηγούς η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο 35 ωρών και πιο συγκεκριμένα για τους οδηγούς λεωφορείων που έχουν παλαιό δίπλωμα το οποίο έχει αποκτηθεί πριν τις 09/09/2009.

Τα σεμινάρια διεξάγονται στις σχολές Π.Ε.Ι της BALKO από την οποία έχουν αποφοιτήσει οι περισσότεροι επαγγελματίες οδηγοί.

Στη χώρα σας ενημερώνω πως τα σεμινάρια και η ύλη που διδάσκεται είναι απαραίτητα για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία και την οδική ασφάλεια.

Επιλέξτε εγκεκριμένες σχολές Π.Ε.Ι οι οποίες διεξάγουν τα μαθήματα με συνέπεια και υπευθυνότητα και προσπαθήστε σε αυτές τις 35 ώρες που θα αφιερώσετε από τον πολύτιμο χρόνο σας στη σχολή Π.Ε.Ι, να αποκομίσετε όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες που θα σας φανούν χρήσιμες, για την εξέλιξη του πολύ σημαντικού επαγγέλματος του επαγγελματία οδηγού.[/fusion_text][/one_full]

Comments are disabled.