Η σωστή συμπεριφορά του οδηγού είναι δείγμα πολιτισμού


[one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Η σωστή συμπεριφορά του οδηγού είναι δείγμα πολιτισμού και μειώνει τις πιθανότητες δημιουργίας τροχαίου ατυχήματος.

Οι σχολές οδηγών και οι εκπαιδευτές οδηγών είναι άμεσα και θεσμικά υπεύθυνοι για την ενημέρωση και την εκπαίδευση των πολιτών. Είναι πολύ σημαντικό ο εκπαιδευτής οδηγών να καταφέρει να προετοιμάσει τον υποψήφιο οδηγό να οδηγεί αμυντικά.

Τι σημαίνει αμυντική οδήγηση: σημαίνει όχι μόνο να οδηγούμε προσεχτικά και να μειώνουμε στο ελάχιστο την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος αλλά να μπορούμε να μεριμνήσουμε και να προβλέπουμε πως θα αντιδράσουμε σε πιθανά σφάλματα άλλων οδηγών και να είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε σε θέση κατά κάποιο τρόπο ώστε να αποφύγουμε το τροχαίο ατύχημα.

Επιπλέον ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουμε στην ευγένεια και την αποφυγή εντάσεων και εκνευρισμών.

Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου δεν είναι εχθροί μας και πρέπει μα δίνουμε τόπο στην οργή και να μην εξαγριωνόμαστε με τα σφάλματά τους. πρέπει να έχουμε υπομονή ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος άλλος οδηγός είναι επιθετικός απέναντι μας να μην πέσουμε στο επίπεδό του και να συνεχίσουμε την πορεία μας. Αυτός είναι ο πιο απλός και καθημερινός τρόπος για να αλλάξουμε τον κόσμο μας.

Σαν εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών δίνω πολύ μεγάλη βαρύτητα στη σωστή συμπεριφορά και στη σωστή οδική αγωγή. Θυμηθείτε ότι η οδήγηση δεν πρέπει να αποτελεί μέσω εκτόνωσης έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι ο αγενής οδηγός που μας βρίζει, μας μουντζώνει, μας κοιτάει απαξιωτικά και με το βλέμμα γεμάτο απορία σαν να βλέπει πρώτη του φορά κάποιον που  κάνει σφάλμα είναι βέβαιο ότι δεν μας γνωρίζει. Το μόνο που αποζητάει είναι ένα τρόπο να εκτονώσει τα νεύρα του και μετά από ένα λεπτό δεν πρόκειται να θυμάται ούτε το πρόσωπό που πριν από λίγο έβριζε.

Μην πέφτετε σε αυτό το επίπεδο, μη του δώσετε καν σημασία και ήδη θα έχετε πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα για τη βελτίωση της οδικής αγωγής στη χώρα μας.[/fusion_text][/one_full]

Comments are disabled.