Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Κηφισίας από αδιαφορία των οδηγών

κηφισίας κίνηση

Πιο συγκεκριμένα στις 9:25 το πρωί ένα μαύρο τζιπ συγκρούστηκε με προπορευόμενο ταξί με αποτέλεσμα να προξενηθούν μικρές υλικές ζημιές στους προφυλακτήρες των δύο οχημάτων.

Οι δύο οδηγοί παρέμειναν στην αριστερή λωρίδα της Κηφισιάς για 35 λεπτά, ενώ δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να τοποθετήσουν το προειδοποιητικό τρίγωνο ούτε να ανάψουν τα φώτα έκτακτης ανάγκης (αλάρμ). Όσο και αν ωρυόντουσαν οι  διερχόμενοι οδηγοί απ’ ότι φαίνεται δεν ίδρωσε το αυτί τους και περιμένουν υπομονετικά τις ασφαλιστικές τους εταιρείες.

Αν υπολογίσουμε ότι η λεωφόρος Κηφισίας εκείνη την ώρα είχε  2.000 διερχόμενα οχήματα ανά λωρίδα κυκλοφορίας διαπιστώνουμε ότι περισσότεροι απο 3.000 οδηγοί καθυστέρησαν τουλάχιστον 20 λεπτά να φτάσουν στον προορισμό τους.Ευτυχώς υπήρχε έγκαιρη επέμβαση από την Τροχαία  και τα οχήματα απομακρύνθηκαν με αυστηρή σύσταση και πρόστιμο για μη τοποθέτηση προειδοποιητικού τριγώνου.

Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση υπάρχει ξεκάθαρη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και της συγκοινωνίας και δυστυχώς πολύ συχνά παρατηρούμε παρόμοια συμβάντα στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

Σαφέστατα η υλική ζημιά θα πρέπει να αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία του υπαίτιου οδηγού και να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, για την ανταλλαγή  των στοιχείων, όμως αυτό θα πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου και στην οδική ασφάλεια.

Ειδικότερα όταν υπάρχει σύγκρουση του οχήματος «από πίσω», δηλαδή εάν κάποιο όχημα συγκρουστεί με το προπορευόμενο γιατί δεν εξασφάλισε την έγκαιρη  ακινητοποίηση του, η υπαιτιότητα είναι ξεκάθαρη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καλέσουμε την Τροχαία ή να δημιουργήσουμε καθυστερήσεις στην κυκλοφορία.

Φταίνε όμως μόνο οι οδηγοί που αδιαφορούν;
Μάλλον όχι!

Οι οδηγοί που εμπλέκονται στα τροχαία ατυχήματα με μικρές υλικές ζημιές, παροτρύνονται από τις ασφαλιστικές τους εταιρίες, να παραμείνουν στο σημείο της σύγκρουσης, χωρίς να μετακινήσουν τα οχήματα τους, μέχρι να έρθει η φροντίδα ατυχήματος.

Μήπως αυτό το ζήτημα θα έπρεπε να επανεξεταστεί από όλους τους συναρμόδιους φορείς και κυρίως από την Ένωση των ασφαλιστικών εταιρειών έτσι ώστε να αλλάξει αυτή η διαδικασία που ταλαιπωρεί χιλιάδες οδηγούς καθημερινά;

Comments are disabled.