Οδική βοήθεια με 3 ώρες καθυστέρηση!


Τρείς ώρες αργότερα έφτασε η οδική βοήθεια σε συμβάν που έγινε στην κάθοδο της  Λεωφόρου Κηφισού στο ύψος της Λένορμαν χθες το πρωί , δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφοριακή ροή της Λεωφόρου.

Συγκεκριμένα το όχημα οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής ειδοποιήθηκε από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, ότι υπάρχει ακινητοποιημένο όχημα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης στις 7:40 το πρωί.

Το όχημα οδικής ασφάλειας έφτασε στο εν λόγο όχημα στις 7:44 επισήμανε το σημείο και περίμενε την οδική βοήθεια που ήρθε στις 10:50!

Την ίδια ώρα στη Λεωφόρο Σχιστού ένα άλλο ακινητοποιημένο όχημα ήταν εν αναμονή της οδικής βοήθειας για 4 ώρες και 30 λεπτά , όπως ανέφερε ο επαγγελματίας οδηγός του οχήματος.

Και οι δύο περιπτώσεις δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία με την ουρά στον Κηφισό να φτάνει από τη Λένορμαν μέχρι την Καλυφτάκη.

Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται συχνά από συγκεκριμένες εταιρείες που προσφέρουν παροχή οδικής βοήθειας και δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία αλλά και στην οδική ασφάλεια, ενώ ταλαιπωρούνται απίστευτα οι οδηγοί και οι επιβάτες των οχημάτων.
Τέλος, αυτό που μου έκανε κατάπληξη ήταν ότι πολλές οδικές, ενώ φορτώνουν το όχημα, μπορεί να αφήσουν τον οδηγό στο σημείο που τους κάλεσαν όσο δύσβατό και αν είναι!

Τι πρέπει λοιπόν να γνωρίζει ο οδηγός για την οδική βοήθεια; 

Όπως σε κάθε σύμβαση έτσι και εδώ πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα «ψιλά γράμματα», υπάρχουν εταιρείες οδικής βοήθειας που δεν καλύπτουν τις περιπτώσεις που το όχημα μας μπορεί να μείνει από καύσιμο ή από λάστιχο ή ακόμη και να χάσουμε το κλειδί.

Οι προαναφερόμενες περιπτώσεις είναι οι πιο συνηθισμένες που μπορεί να χρησιμοποιήσουμε οδική βοήθεια.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για την αποφυγή της ταλαιπωρίας αλλά και της πολύωρης αναμονής πάνω στο δρόμο κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Η οδική βοήθεια σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να βρίσκεται στο συμβάν το αργότερο σε 1 ώρα από τη στιγμή που θα ειδοποιηθεί.

Αν παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση θα πρέπει να αναφερθεί στον αρμόδιο φορέα, ο οποίος είναι το Υπουργείο Μεταφορών ή η τράπεζα της Ελλάδος και τις οδικές βοήθειες των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο νομοθέτης προβλέπει πρόστιμο από 5.000 μέχρι 20.000 ευρώ στις εταιρίες που προσφέρουν πλημμελώς της υπηρεσίες τους.

Comments are disabled.