Οι σήραγγες που οδηγούν στο πουθενά


Οι δύο σήραγγες του Σκαραμαγκά που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και δεν έλυσαν ποτέ το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο.

Το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αττικής παρατηρείται καθημερινά στη Λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα προς Κόρινθο που καθημερινά είναι το πρώτο σημείο που έχει συμφόρηση από νωρίς το πρωί.

Η ουρά των οχημάτων ξεκινάει από τα διυλιστήρια του Σκαραμαγκά και φτάνει συνήθως μέχρι το Δαφνί ενώ τις δύσκολες μέρες φτάνει και μέχρι το παλατάκι του Χαϊδαρίου.

Ένα έργο που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο είναι οι δίδυμες σήραγγες, όμως κόστισαν 22 εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο και σύμφωνα με τη διακήρυξη του έργου έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι το 2001!


Από τότε τα τούνελ έχουν παραμείνει στην ίδια κατάσταση και οι διερχόμενοι οδηγοί συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται στη Λεωφόρο Αθηνών.

Θα βρεθεί άραγε λύση για να ολοκληρωθούν και να διευκολύνεται η κυκλοφορία; ή θα παραμείνουν για πάντα ένα σημείο αναφοράς για την κακή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και την προχειρότητα της εκτέλεσης μεγάλων έργων;

Ποιος σταμάτησε το έργο;

Μια γιαγιά!

Γιατί;

Η νέα οδική αρτηρία περνούσε από το χωράφι μίας ηλικιωμένης γυναίκας η οποία έκανε προσφυγή και σταμάτησε την απαλλοτρίωση του οικοπέδου της.

Τόσο ισχυρή η γιαγιά ή τόσο αποτελεσματικοί οι αρμόδιοι ;!!!

Comments are disabled.