Περιφέρεια Αττικής: 1544 ο νέος τετραψήφιος για το οδικό δίκτυο – Νέα καινοτόμος Δράση για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας


Το 1544 θα είναι ο νέος τηλεφωνικός αριθμός τον οποίο θα μπορούν οι πολίτες της Αττικής να καλούν και να επικοινωνούν με το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο 365 μέρες το χρόνο, αναφέροντας τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας.

Ήδη έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση 3.000 μικρών πινακίδων στους ιστούς των φωτεινών σηματοδοτών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1544 ενώ παράλληλα διαθέτουν και σύγχρονο κωδικό QR code για να μπορούν οι πεζοί με μια απλή κίνηση να συνδέονται στην ηλεκτρονική σελίδα της περιφέρειας Αττικής από το κινητό τους τηλέφωνο και να έχουν πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες που αφορούν στην ασφαλή μετακίνηση τους.

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 βρίσκεται απο το Σάββατο σε δοκιμαστική λειτουργία και αρκετοί χρήστες του οδικού δικτύου έχουν σπεύσει να τον δοκιμάσουν.
Χαρακτηριστική είναι η αναφορά οδηγού για κακή αποκατάσταση οδοστρώματος στην οδό Πειραιώς έπειτα από έργο παρόχου οπτικής ίνας.

Στο συγκεκριμένο σημείο ο πάροχος που εκτελούσε εργασίες στο ρεύμα της Πειραιώς προς Ομόνοια στο ύψος της Ιεράς Οδού, αποκατέστησε πρόχειρα το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα και κυρίως για τα δίκυκλα.
Ο νέος τρόπος αμφίδρομης επικοινωνίας αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την οδική ασφάλεια καθώς οι πληροφορίες οι υποδείξης και τα παράπονα θα φτάνουν πολύ γρήγορα στο θάλαμο επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Οι πολίτες θα μπορούν, να αναφέρουν για τυχόν φθορές στο οδόστρωμα, προβλήματα με την φωτεινή σηματοδότηση, τις διαγραμμίσεις αλλά και τη σήμανση. Επιπλέον θα μπορούν να ενημερώνουν για τυχόν πτώση υλικών στο οδόστρωμα όπως λάδια, φερτά υλικά ή άλλα αντικείμενα, αλλά και οτιδήποτε μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.

Ήδη έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση 3.000 μικρών πινακίδων στους ιστούς των φωτεινών σηματοδοτών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1544, ενώ παράλληλα διαθέτουν και σύγχρονο κωδικό QR code για να μπορούν οι πεζοί με μια απλή κίνηση να συνδέονται στην ηλεκτρονική σελίδα της περιφέρειας Αττικής από το κινητό τους τηλέφωνο και να έχουν πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες που αφορούν στην ασφαλή μετακίνηση τους. Σημειώνεται πως στις πινακίδες έχει προβλεφθεί οι πληροφορίες να αναγράφονται και στην αγγλική γλώσσα, επιτρέποντας και στους επισκέπτες της Αττικής να ενημερώνονται για την ύπαρξη και τη λειτουργία μιας γραμμής. Επιπρόσθετα έχουν τοποθετηθεί 110 πινακίδες διαχείρισης κυκλοφορίας με τον αριθμό 1544 σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Comments are disabled.