Το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης εις βάρος των Ελλήνων οδηγών


Επικοινωνιακό παιχνίδι  εντυπωσιασμού  της κυβέρνησης, αποτελεί πλέον το νέο νομοσχέδιο για τις πρακτικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών.

Ο Υφυπουργός κ. Μαυραγάνης, πριν από περίπου ένα χρόνο είχε κάνει τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις, για την αναβάθμιση των πρακτικών εξετάσεων, την τοποθέτηση καμερών με αδιάλειπτη καταγραφή και τη μεταφορά των δεδομένων στο υπουργείο μεταφορών για δειγματοληπτικό έλεγχο και φυσικά για τις δοκιμασίες χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή  μέσα στο αυτοκίνητο.

Σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ έγιναν και πάλι ακριβώς οι ίδιες δηλώσεις.
Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι αναπαράγεται από τον υπουργό μεταφορών και από το γενικό γραμματέα Μεταφορών, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει καμία ουσιαστική κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αντίθετα έχει δημιουργηθεί ένα χάος, οι υποψήφιοι οδηγοί δεν μπορούν να συμετέχουν στις πρακτικές εξετάσεις, τις τελευταίες 5 εβδομάδες και πολύ πιθανό, να μην μπορούν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη. Ενώ την ίδια στιγμή, οι ηλικιωμένοι άνω των 74 ετών δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την διαδικασία ανανέωσης της άδειας οδήγησής τους.

Με άλλα λόγια, ενόψει ενός νομοσχεδίου που κατά τη γνώμη μου αποτελεί έκθεση καλών ιδεών για το μέλλον, έχει καταρρεύσει το υφιστάμενο απαρχαιωμένο  και νωθρό σύστημα.

Όποιος γνωρίζει έστω και άπειροελάχιστα τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης αντιλαμβάνεται πως η εφαρμογή του είναι αδύνατη διότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις, να περάσει από την Βουλή να εκδοθούν οι απαραίτητες διευκρινιστικές αποφάσεις, να ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και τέλος να εφαρμοστεί.

Ακόμη κι αν όλα αυτά τα παραπάνω με ένα μαγικό τρόπο γίνουν μέχρι τις εκλογές και  πάλι οι περιφερειακές διευθύνσεις μεταφορών δεν έχουν τη δυνατότητα να τα υλοποιήσουν, λαμβάνοντας υπόψη μας τα επικοινωνιακά προβλήματα  του υπουργείου Μεταφορών, με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις Περιφέρειες.

Οι εκπαιδευτές οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής είναι ΥΠΕΡ  σε κάθε νόμο που διασφαλίζει το αδιάβλητο των εξετάσεων και προάγει την οδική ασφάλεια, καθώς αυτό συνεπάγεται και την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης.

Για αυτό καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μεταφορών (Γραφειο Υπουργού,Υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα) να «ξεκλειδώσουν τις πόρτες των γραφείων τους και να επικοινωνήσουν άμεσα με όλους τους αρμόδιους προκειμένου η αλλαγή να γίνει πράξη με ένα νομοσχέδιο ουσίας και όχι εντυπωσιασμού που να έχει τη δυνατότητα
εφαρμογής του στο ακέραιο και όχι μόνο στη μεταβατική περίοδο.

Comments are disabled.