Το κέντρο της Αθήνας, αποζητά μια νέα αρχή


Σήμερα περπατήσαμε το κέντρο της Αθήνας. Την περιοχή από την Ομόνοια, μέχρι το Μεταξουργείο. Μια εικόνα διάχυτης εγκατάλειψης, που δεν θυμίζει σε τίποτα μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. 

Στην περιοχή του Μεταξουργείου και ειδικότερα  στην οδό Ψαρρών 39 είχα υποκατάστημα σχολής Οδηγων απο το 2009 έως το 2012  τότε που η περιοχή ήταν ζωντανή.

Έφυγα, τα χρόνια πέρασαν και σήμερα επέστρεψα να δω το παλιό μου κατάστημα, όπου παραμενει ακόμη ξενοίκιαστο. Συνομιλώντας με τον ιδιοκτήτη, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας, αφού επί 6 χρόνια το μαγαζί του παραμένει άδειο, μου είπε ότι το πουλάει εδώ και καιρό σε τιμή πολύ χαμηλή, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.Λίγο πιο κάτω μια παιδική χαρά δείχνει την εικόνα της Αθήνας. Την εικόνα της πλήρης εγκατάλειψης, που βιώνει ο τόπος. Σε απόσταση μάλιστα, δύο λεπτών από το γραφείο του Δημάρχου Αθηνών.

Υπάρχουν όμως και  επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν απο το 1960 σε μια περιοχή που κυριαρχεί η έλλειψη αστυνόμευσης και  η παραβατικότητα.

Το αίσθημα ασφαλείας, των κατοίκων της περιοχής, είναι μια πολυ σοβαρή υπόθεση για όλους μας  και θα πρέπει σε συνεργασία με το δήμο αλλά  και τα σώματα ασφαλείας, να αποτελέσει προτεραιότητα μας, ώστε να επανέλθουν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των κατοίκων του κεντρου, αλλά και να γίνει και μια νέα αρχή, ώστε να γίνει το κέντρο και πάλι ο τουριστικός πυλώνας της χώρας μας.

Comments are disabled.