Δυστυχώς αυτή η αυταπόδεικτα λογική απαίτηση του κόσμου, δεν δείχνει να γίνεται σεβαστή από τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι οι δρόμοι της Αττικής δεν βρίσκονται  ακόμη στην κατάσταση που πρέπει, όμως τα δύο τελευταία χρόνια γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικότερα από την Περιφέρεια Αττικής, να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και μέσα στα στενά οικονομικά περιθώρια που υπάρχουν, να βελτιωθεί η κατάσταση.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ειδικά οι εταιρείες παροχής ενέργειας, παροχής τηλεπικοινωνιών και παροχής  ύδρευσης και αποχέτευσης, θεωρούν τους εαυτούς τους  υπεράνω όλων και συχνά,  αποφασίζουν  μονομερώς, το πότε και που θα σκάψουν τους δρόμους ,προκειμένου να εκτελέσουν τις εργασίες που απαιτούνται για να συντηρήσουν τα δίκτυα τους.

Οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης  ενημερώνουν σχετικά με τον προγραμματισμό  για τους δρόμους που προτίθενται να συντηρήσουν, εφιστώντας την προσοχή, έτσι ώστε όποιες  προγραμματισμένες εργασίες έχουν, να τις εκτελέσουν πριν από τη νέα ασφαλτόστρωση.

Η απαίτηση αυτή συχνά αγνοείται από τις εταιρείες κοινής ωφέλειας. Επιπρόσθετα σχεδόν μονίμως οι αποκαταστάσεις στις οποίες προβαίνουν, είναι πλημμελής αφού υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα τομών στα ασφαλτικά, οι οποίες αποκαθίστανται πρόχειρα και είτε εξέχουν από την επιφάνεια του οδοστρώματος είτε καθιζάνουν αφού πατηθούν από τα πρώτα αυτοκίνητα δημιουργώντας παγίδες για τους διερχόμενους οδηγούς και κυρίως για τους αναβάτες των δικύκλων.

Χαρακτηριστικο είναι το παράδειγμα των πρόσφατων εργασιών που έλαβαν χώρα επί της λεωφόρου Αθηνών  στο ύψος του ψυχιατρείου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η απαράδεκτη αποκατάσταση τομής όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία είναι πολύ επικίνδυνη για τα δίκυκλα και μπορεί να προξενήσει σημαντικές ζημιές στα οχήματα ή ακόμη και ατύχημα.

Η εν λόγω κακοτεχνία εντοπίστηκε αμέσως από τους επόπτες του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής και αποκαταστάθηκε αμέσως από την αρμόδια εταιρεία κατόπιν αυστηρής σύστασης.

Παρόμοια εικόνα και στην άνοδο της Πειραιώς στη συμβολή της με την λ. Πέτρου Ράλλη όπου και πάλι η ίδια εταιρεία, έσκαψε τον καινούριο ασφαλτοτάπητα και των παρέδωσε στην κυκλοφορία με μπαλώματα.

Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας θα πρέπει να προσέχουν και να φροντίζουν με ιδιαίτερη επιμέλεια την αποκατάσταση των ζημιών που κάνουν στο οδικό δίκτυο  και κυρίως να σέβονται τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη.

Comments are disabled.